Bemutatkozás

Legfontosabb előnyünk, hogy függetlenségünknek és széleskörű szakmai hátterünknek köszönhetően minden esetben a lehető legjobbat tudjuk kiválasztani a globális értékpapírok végtelen terméklistájáról. Annak érdekében, hogy ügyfeleink igényeit még szélesebb körben tudjuk kiszolgálni, a nagy múltú értékpapír-befektetési üzletágunk mellett 2021-ben elindítottuk az ingatlanbefektetési üzletágunkat, melynek célja és feladata ingatlan befektetési alapok kezelése, az alap befektetőinek az ingatlanalapba helyezett eszközök hasznosítása által egy stabil hozam biztosítása.

A Pannónia Nyugdíjpénztár és a CIG Pannónia Életbiztosító 2011-ben közösen alapította a Pannónia Befektetési Szolgáltatót, amely elsősorban intézményi ügyfelek – főként biztosítók és pénztárak – részére végzett portfóliókezelési szolgáltatást. A Társaság értékpapír portfóliók kezelésére szakosodott, a vagyonkezelési igények professzionális, a nemzetközi normákhoz igazodó kielégítésére törekedett. Az intézményi körben kezelt vagyon nagysága 2013 decemberében meghaladta a 130 milliárd forintot. A befektetési szolgáltató 2013-ban befektetési alapkezelővé alakult át, ezzel egyidejűleg felvette a Pannónia CIG Alapkezelő nevet. Saját kibocsátású, zártkörű alapok megjelenésére a piacon 2013 áprilisában került sor, egyelőre kizárólag intézményi befektetők részére. 2017. július 31-én a társaság közgyűlése a tulajdonosi szerkezet változásáról döntött, ezzel összhangban a társaság elnevezése MKB-Pannónia Alapkezelőre változott, mely az intézményi vagyonkezeléssel foglalkozó Pannónia CIG Alapkezelő, a befektetési alapok kezelésével foglalkozó MKB Befektetési Alapkezelő egybeolvadásával jött létre. Az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. által kezelt vagyon 2021 I. negyedév végén meghaladja a  702,7 milliárd forintot.

Az ügyfelek befektetéseit tapasztalt és magas tudású alkalmazottak kezelik. A társaság befektetési filozófiája alapvetően konzervatív, hosszabb távra szóló befektetési döntéseit fundamentális alapokon végzett elemzések alapján hozza meg. Az Ügyfelek számára meghatározó biztonság elsődlegessége nemcsak a befektetési filozófiában nyilvánul meg, hanem a mindennapos működés szabályozottságában, a professzionális technikai háttérben is. Független piaci elemzők szerint a Társaság által kezelt eszközalapok a magyarországi versenytársak között több helyen első, második helyezést érnek el. A Társaság stratégiai célja az értékalapú, magas színvonalú befektetési eredmény hosszú távú biztosítása Ügyfelei számára annak érdekében, hogy az Alapkezelő továbbra is megőrizhesse kiemelkedő szerepét a hazai tőkepiacon.